კულინარიულ ფოტორეცეპტი: პესტოს სოუსი ნუცი ხუნწარიასგან
გააზიარე სტატია
At.ge-ს რუბრიკაში “კულინარიული ფოტორეცეპტები” წარმოგიდგენთ საუკეთესო რეცეპტებს იზოლაციიდან. Bon appetit!
გთავაზობთ სახლში დამზადებულ პესტოს სოუსს ნუცი ხუნწარიასგან, რომელიც შეგიძლით გამოიყენოთ როგორც პასტისთვის, ასევე გემრიელი ბრუსკეტების მოსამზადებლად.
- ოხრახუში (წესით, Basil უნდა, თუმცა რადგან იშვიათად იშოვება, შეგვიძლია ოხრახუშით შევცვალოთ) – 80 გ.
- ნუში ან ნიგოზი (უკეთესი იქნება Pine nuts) – 50 გ.
- ყველი პარმეზანი – 50 გ.
- ზეითუნის ზეთი – 130 გ.
- ნიორი – 2 კბ.
ეს ყველაფერი დავაბლენდეროთ ცოტა წყალთან ერთად, ზეთი ნელ-ნელა დავუმატოთ.
პასტას რომ მოვხარშავთ, ერთი ჭიქა წყალი შევინახოთ (პესტო რომ პასტას კარგად შეერიოს და წვნიანი გამოვიდეს)
- პასტა 55 გ. + პესტო 3 ს/კ + 0.5 ჭიქა წყალი
გემრიელად მიირთვით!